Toggle

Land Rover Lanceert nieuwe Discovery Sport

Beesd, 3 september 2014 – Land Rover heeft vannacht de nieuwe Discovery Sport onthuld, ’s werelds meest veelzijdige en capabele SUV in het compacte premium-segment. Dit eerste lid van de nieuwe Discovery familie is beschikbaar met een 5+2-zits interieurconfiguratie, maar is niet groter dan bestaande 5-zits premium SUV’s.

Het nieuwe, progressieve design van de Discovery Sport zet met zijn proporties, houding en geoptimaliseerde interieurvolume de toon voor de nieuwe Discovery familie. Toonaangevend design en doordacht toegepaste technologie resulteren in een dynamisch silhouet, optimaal gebruik van interieurruimte en de optie van een 5+2-zits interieurconfiguratie.

“Onze uitdaging was om premium design te combineren met uitzonderlijke veelzijdigheid; die twee kenmerken moesten in harmonie zijn,” verklaart Gerry McGovern, Land Rover Design Director & Chief Creative Officer. “Ik ben er trots op dat wij dat hebben bereikt; het dynamische design van de Discovery Sport zal klanten op een emotioneel niveau aanspreken en deze auto is veelzijdiger dan welk ander model in het compacte, premium SUV-segment.”

Land Rover onthulde de nieuwe Discovery Sport op digitale wijze op Spaceport America in New Mexico, USA. Tegelijkertijd werd de Land Rover Galactic Discovery-competitie aangekondigd, waarbij vier vrienden de kans van hun leven krijgen om via een innovatieve, digitale competitie een ruimtereis te winnen met Land Rover’s partner Virgin Galactic. Meer informatie hierover is te vinden op www.landrover.com/gotospace.

Dit gevoel voor avontuur speelt eveneens een rol bij het interieurontwerp van de Discovery Sport, dat als het ware rondom de inzittenden is ontworpen. Het onderscheidt zich door het gebruik van hoogwaardige materialen en een krachtige, verticale ontwerptaal voor de middenconsole die een visuele link legt met het premium design van het exterieur. Daarbij spreekt de Discovery-kernwaarde van veelzijdigheid uit praktisch alle elementen van het interieur. Zo bevinden zich overal in het interieur handige opbergmogelijkheden en kunnen tot vier 12V- en zes USB-oplaadpunten worden geïntegreerd voor alle drie de zitrijen, waarmee gelijktijdig meerdere apparaten kunnen worden gevoed.

Verschillende innovaties hebben de introductie mogelijk gemaakt van een veelzijdige 5+2-zits interieurconfiguratie; de eerste keer dat een dergelijke optie in een compacte premium-SUV wordt aangeboden. Deze wordt mede mogelijk gemaakt door een nieuwe multi-link achterwielophanging die niet alleen zorgt voor een uitstekende rijdynamiek, maar ook extra interieurruimte mogelijk maakt achter de tweede zitrij.

In combinatie met soepele, lange veerwegen zorgt de innovatieve achterwielophanging dat de Discovery Sport op de weg een comfortabel, geraffineerd rijgedrag biedt, met behoud van de grote omvang van all-terrain capaciteiten waar Land Rover om bekend staat. Met een aanloop-, afloop- en overloophoek van respectievelijk 25, 31 en 159 graden, Terrain Response®-technologie en een doorwaaddiepte van 600 mm, biedt de Discovery Sport onder alle omstandigheden de beste capaciteiten in zijn klasse.

Zoals bij iedere nieuwe Land Rover, had veiligheid de grootste prioriteit bij de ontwikkeling van de nieuwe Discovery Sport. Resultaten hiervan zijn de eerste voetgangersairbag in deze klasse, een nieuw Autonomous Emergency Braking-systeem en een state-of-the-art carrosserieconstructie waarin zowel ultra-high-strength staal als lichtgewicht aluminium is toegepast.

Dit is slechts een fractie van de geavanceerde uitrusting die beschikbaar is voor de Discovery Sport en die onder andere ook een nieuw 8” touchscreen, een achterbank met ‘slide & recline’-functie en een geavanceerd Head-Up Display omvat.

Direct vanaf de introductie is de Discovery Sport beschikbaar met drie viercilinder motoren; een 2,0-liter turbo benzinemotor en twee 2,2-liter turbodiesels. Deze bieden alle Stop/Start-technologie, directe hogedruk brandstofinspuiting, lage inwendige wrijving en Smart Regenerative Charging voor uitstekende prestaties en efficiency.

Later in 2015 volgt een high-efficiency ED4 turbodiesel met een beoogde CO2-emissie van slechts 119 g/km. De Discovery Sport is verkrijgbaar met handgeschakelde zesversnellingsbak of negentraps automatische transmissie en met voorwiel- of vierwielaandrijving.

“De Discovery Sport betekent niet alleen de introductie van het eerste lid van de nieuwe Discovery familie, maar introduceert ook de veelzijdigheid van een 5+2-zits interieurconfiguratie in het compacte, premium SUV-segment,” vertelt Phil Popham, Jaguar Land Rover Group Marketing Director. “De veelzijdigheid van de Discovery Sport is een belangrijk pluspunt. Hij is simpelweg de meest geslaagde auto in zijn klasse.”

De Discovery Sport zal worden geproduceerd in Land Rover’s bekroonde Halewood-fabriek bij Liverpool. De Nederlandse introductie volgt begin 2015, waarna de Discovery Sport naast de huidige, zevenzits Discovery zal worden aangeboden.

Klik hier voor het bericht, beeldmateriaal en video’s.