Toggle

Defender

Al bijna 65 jaar staan capaciteiten centraal bij de Defender. Dat is de reden dat wereldwijd ontelbare gebruikers – inclusief particulieren, bedrijven en nooddiensten – vertrouwen op zijn ongeëvenaarde staat van dienst.

Kenmerken

De architectuur van de Defender leent zich perfect voor veelzijdigheid. Hij is beschikbaar in negen carrosserievormen (inclusief Station Wagon, Hard Top, Soft Top, Pick Up, Double Cab en Crew Cab) en met drie verschillende wielbasissen (90, 110 en 130).

Sommige elementen hoeven nooit te worden verbeterd. Het chassis is er daar één van. Met zijn enorme robuustheid is het waarschijnlijk het allerbelangrijkste onderdeel van de Defender. Het vormt de basis voor de kracht, veelzijdigheid, duurzaamheid en capaciteiten van de auto. Het kokerbalken-ladderchassis is veel sterker dan een frame met ‘U’-vormige chassisbalken en biedt meer aanpassingsmogelijkheden dan de zelfdragende carrosserie waarover veel van zijn concurrenten beschikken. De carrosserie is robuust, met een functionele, no-nonsense eenvoud en vlakke flanken die het concept beter aanpasbaar maken en de configuratiemogelijkheden vergroten. De lichtgewicht aluminium carrosserie* zorgt voor een lager verbruik, een groter laadvermogen en betere offroad-capaciteiten.

Bovendien vormt deze een optimaal compromis tussen vorm en functie. Zo zijn de corrosiebestendige, aluminium carrosseriepanelen direct afgeleid van die van de originele Land Rover uit 1948. Zelfs de bodemplaat van de bagageruimte en het laadbed bij de Pick Up zijn gemaakt van aluminium. Zodat ook deze panelen ongevoelig zijn voor corrosie. U kunt dus in alle opzichten vertrouwen op uw Land Rover Defender.

Alle omstandigheden

Onder de allerzwaarste offroad-omstandigheden kan geen enkele andere 4x4 de Defender evenaren. Dat is de reden waarom
talloze nood- en reddingsdiensten elke dag op de Defender vertrouwen. Hetzelfde geldt ook voor een groot aantal bedrijfstakken,
inclusief energiebedrijven, mijnbouw, agrarische sector, oliewinning, bosbouw en civiele techniek.

Foto’s exterieur

Foto’s interieur

Foto’s interieur