Toggle

Techno Classica vormt decor voor lancering Land Rover Heritage

- Nieuwe Land Rover Heritage divisie wordt gelanceerd op Techno Classica in Essen (15-19 april)

- Land Rover Heritage is onderdeel van Jaguar Land Rover’s Special Operations divisie en ondersteunt, evenals Jaguar Heritage, modellen die 10 jaar of langer uit productie zijn

- De Land Rover Heritage stand op Techno Classica toont een prachtig exemplaar van de Range Rover Classic met originele onderdelen uit  Land Rover’s Heritage Parts-programma

- De nieuwe Land Rover Heritage Parts worden geproduceerd volgens originele productie-methoden en ondersteunen eigenaren van oudere Land Rovers met originele onderdelen

- Geleidelijke uitbreiding van Land Rover Heritage activiteiten, inclusief Land Rover Heritage Driving Experience in Groot-Brittannië en introductie van  breder programma originele Heritage Parts

Een van de grootste klassiekerbeurzen in Europa, de Techno Classica in Essen, Duitsland (15-19 april), vormt dit jaar het decor voor de introductie van de nieuwe Land Rover Heritage divisie.

Land Rover Heritage vormt een aanvulling op de recent geïntroduceerde Jaguar Heritage divisie en gaat originele Land Rover onderdelen aanbieden voor heritage-modellen die langer dan tien jaar uit productie zijn.

Voor de Range Rover Classic zijn carrosserie- en interieurdelen, alsmede onderdelen voor onderhoudswerkzaamheden beschikbaar. Voor de Range Rover P38 en Discovery 1 en 2 levert Land Rover Heritage gerecyclede onderdelen en benodigdheden voor onderhoudswerkzaamheden om te zorgen dat ook deze modellen volgens de hoogst mogelijke normen onderhouden kunnen blijven worden. Voor de Series I, II en III zijn geselecteerde Land Rover Heritage Parts beschikbaar en het merk zal geleidelijk meer originele onderdelen introduceren. Deze zullen alle worden geproduceerd volgens originele productiemethoden en alle onderdelen worden geleverd met garantie*.

Land Rover Heritage is onderdeel van Jaguar Land Rover’s Special Operations divisie en is gecreëerd om de passie voor het merk te ondersteunen met het behouden en onderhouden van de rijke historie van het merk en het ondersteunen van trouwe klanten via de internationale Land Rover dealerorganisatie.

Ook al is de productie van de huidige Defender in zijn laatste productiefase in Groot-Brittannië, Land Rover heeft zich verplicht om onderdelen voor dit iconische model nog 15 jaar te leveren via de reguliere kanalen. Daarna zullen eigenaren van huidige Defenders onderdelen en materialen voor hun geliefde auto kunnen bestellen bij Land Rover Heritage Parts, met levering via de de Land Rover dealerorganisatie.

Het middelpunt van de Land Rover Heritage stand op Techno Classica is een iconische Range Rover Classic van de eerste generatie, die is voorzien van verschillende Land Rover Heritage Parts die zijn geproduceerd met behulp van de originele gereedschappen of volgens de originele processen.

Het programma van Land Rover Heritage zal geleidelijk worden uitgebreid. Zo wordt deze zomer in Groot-Brittannië Land Rover Heritage Driving Experience geïntroduceerd. Hier krijgen deelnemers de unieke kans om modellen uit Land Rover’s heritage-collectie te rijden op een speciaal, 80 hectare groot testterrein in Warwickshire.

* Garantievoorwaarden kunnen verschillen per onderdeel.