Toggle

De Land Rover Discovery Sport heeft de verkiezing gewonnen van de Alphabet Executive Leaseauto van het Jaar.

- Land Rover Discovery Sport uitgeroepen tot Leaseauto van het Jaar 2015 in de Executive-klasse

- Nieuwe modellen en ‘Ingenium’ motorengeneratie zorgen voor groei voor Jaguar Land Rover in de zakelijke markt

De nieuwe Land Rover Discovery Sport is door Alphabet Lease uitgeroepen tot Leaseauto van het Jaar 2015 in de Executive-klasse. De uitslag werd vandaag bekendgemaakt tijdens de BNR Autoshow door Juryvoorzitter Anne Brons, Director Marketing & Business Development van Alphabet.

Bij de verkiezing van de Alphabet Leaseauto van het Jaar worden awards toegekend in vier verschillende categorieën – Economy, Business, Business+ en Executive. Daarbij kijkt de deskundige jury specifiek naar de kwaliteiten die belangrijk zijn voor een goede zakenauto, waaronder rijeigenschappen, functionaliteiten van de auto, totale gebruikskosten, dealerorganisatie en reputatie van het merk.

In elke categorie nomineert de zevenkoppige jury, die bestaat uit wagenparkbeheerders, autojournalisten en experts uit de sector, drie auto’s. In de Executive-klasse waren dat de Land Rover Discovery Sport, Renault Espace en Volvo XC90. Na de nominatie kon het publiek op de site van Alphabet Lease stemmen op de verschillende modellen. Uiteindelijk werd de Land Rover Discovery Sport gekozen als winnaar in zijn klasse.

De Land Rover Discovery Sport verraste de jury met de flexibele gebruiksmogelijkheden, zoals de verstelbare tweede zitrij en de mogelijkheid van een derde zitrij. Deze laatste maakt een 5+2-zits interieur mogelijk, wat uniek is in zijn klasse.

De verkiezing van de Land Rover Discovery Sport tot winnaar in de Executive-categorie en de nominatie van de Jaguar XE in de categorie Business+ zijn een teken dat de merken Jaguar en Land Rover zich in de zakelijke markt sterk ontwikkelen. Dit is toe te schrijven aan nieuwe modellen in populaire segmenten, maar vooral ook aan de nieuwe generatie Ingenium-dieselmotoren, die worden geproduceerd in de nieuwe, eigen motorenfabriek in Wolverhampton. Deze motoren zorgen voor een laag brandstofverbruik en lagere emissies. Daardoor valt bijvoorbeeld de Jaguar XE (vanaf 99 gram CO2) in de 20% bijtellingscategorie. Naast de Jaguar XE worden de nieuwe Ingenium-motoren binnenkort ook geleverd in de Land Rover Discovery Sport, de Range Rover Evoque en de nieuwe Jaguar XF. Daarmee komt de 16MY Range Rover Evoque Coupé eD4, die nu al is te bestellen, ook dit jaar uit op 20% bijtelling, wat uniek is in zijn klasse.