Toggle

Land Rover's voortaan standaard met voertuigvolgsysteem

Land Rover’s nieuwe InControl Protect & Secure alarmsysteem,  standaard op alle nieuwe uitvoeringen van de Discovery Sport, Range Rover  Evoque, Range Rover Sport en Range Rover, is door Kiwa SCM gecertificeerd  volgens  het nieuwe, strenge VbV  Keuringsvoorschrift. Daarmee  is Land Rover een van de eerste automerken in  Nederland die een voertuigvolgsysteem in de standaarduitrusting opneemt.

Onder de verzamelnaam InControl heeft Land Rover een nieuwe generatie voertuigelektronica geïntroduceerd die tal van nieuwe systemen en functies mogelijk maakt. De nieuwe standaard beveiligingssystemen InControl Protect en Incontrol Secure zijn daarvan onderdeel. Na een uitgebreid certificatieproces is het nieuwe voertuigvolgsysteem recent door Kiwa SCM gecertificeerd. Het nieuwe systeem behoort al sinds de introductie van modeljaar 2016 tot de standaarduitrusting van de Discovery Sport, Range Rover Evoque, Range Rover Sport en Range Rover.

Namens Kiwa SCM, die het certificeringsproces van het nieuwe Land Rover beveiligingssysteem begeleidde, vertelt Henk van Vliet, Certificatie Manager: “In samenwerking met Jaguar Land Rover – zowel de importeur als de fabriek – hebben wij de gecertificeerde beveiliging van Land Rovers en Jaguars in Nederland naar een hoger niveau getild. Vanaf begin 2015 is het VbV  keuringsvoorschrift zo aangepast dat wij de mogelijkheid hebben om autofabrikanten te wijzen op manieren waarop hun voertuigen worden gestolen. Jaguar Land Rover heeft naar aanleiding daarvan een aantal aanpassingen voorgesteld die voertuigen ongevoelig maken voor gangbare diefstalmethodes.”

David van As, Product Manager bij Jaguar Land Rover Nederland is blij met de certificering van het beveiligingssysteem: “Wij zijn ontzettend trots dat het nieuwe InControl Secure voertuigvolgsysteem door Kiwa SCM is gecertificeerd volgens het laatste, strenge Keuringsvoorschrift.”

InControl Protect biedt de bestuurder extra gebruiksgemak en veiligheid via drie elementen: een slimme Remote Smartphone App, Optimised Assistance en SOS Emergency Call. Met de App kan de bestuurder op afstand de tankinhoud controleren, de geparkeerde auto terugvinden, ritten registreren en controleren of er geen ruiten zijn opengelaten. Bij pech verstuurt Optimised Assistance de locatie en diagnosegegevens van de auto naar de hulpdienst, die daardoor sneller en gerichter pechhulp kan bieden. Bij een ongeval waarschuwt SOS Emergency Call automatisch de nooddiensten, waarbij tevens de locatie wordt doorgegeven.

InControl Secure waarschuwt de bestuurder via zijn smartphone bij (een poging tot) inbraak of diefstal van de auto en informeert tevens direct de InControl Secure meldkamer voortdurend over de locatie, zodat een gestolen auto snel kan worden teruggevonden. Zelfs wanneer de auto met sleutels en al wordt gestolen, kan de volgfunctie op afstand worden geactiveerd.

Naast Protect & Secure bestaat InControl uit de elementen InControl Touch en InControl Connect. InControl Touch omvat een nieuwe generatie intuïtieve multimediasystemen. InControl Connect zorgt voor extra connectivity tussen auto, smartphone van bestuurder en buitenwereld. Deze functie verschaft de bestuurder bijvoorbeeld extra informatie over de auto via de telefoon. Ook is op afstand ver- en ontgrendelen van portieren, voorkoelen/-verwarmen van de auto en activeren van een 'Beep & Flash' mogelijk om de auto snel terug te vinden op een vol parkeerterrein.