Toggle

Draadsculpturen showen de contouren van de nieuwe Range Rover Evoque

 

Land Rover voert de spanning op. Het aftellen naar de onthulling van de nieuwe Range Rover Evoque is gestart met het plaatsen van diverse kunstwerken van staaldraad in Londen. De kunstwerken zijn geïnspireerd op de nieuwe Evoque en lichten door hun vorm al een tipje van de sluier op van het nieuwe design. Land Rover was in 2010 de eerste fabrikant die een compacte, luxe SUV bouwde. De nieuwe Range Rover Evoque moet net zo’n impact maken als zijn voorganger, die vele prijzen won. De Evoque vormt de nieuwe standaard voor design, prestaties en duurzaamheid. 

De vier felgekleurde kunstwerken her en der in Londen zijn door het designteam ontworpen dat ook verantwoordelijk was voor de nieuwe Evoque. De kunstwerken vertegenwoordigen de minimalistische designfilosofie die leidde tot de elegante vormen van de nieuwe SUV. De 1:1 schaalmodellen tonen de kenmerkende aflopende daklijn en oplopende heuplijn die het authentieke coupe-design van de Evoque benadrukken. De vier bijzondere kunstwerken staan op locaties in Kensington en Chelsea geparkeerd. De kunstwerken hebben kenmerkende kleuren; koper, rood en blauw.

Gerry McGovern, Land Rover Chief Design Officer: “The wire forms have been created to preview the new Evoque – which is the embodiment of Range Rover’s modernist design approach. Where better to put these bespoke installations on display than in the heart of London – one of the greatest cities in the world.” 

Met meer dan 750.000 geproduceerde exemplaren en 225 toegekende prijzen is de Range Rover Evoque een wereldwijd succes. De orderboeken voor de nieuwe Evoque openen tegelijk met de wereldpremière. De nieuwe Evoque is ontworpen, getest en gebouwd in het Verenigd Koninkrijk.

De wereldwijde onthulling is op 22 november om 20:45 te zien op Facebook.com/LandRover of Youtube.com/LandRover.