Toggle

Nieuws­over­zicht

Land Rover introduceert Pet Packs: optiepakketten voor vervoer van honden

Land Rover maakt reizen per auto nog aangenamer voor onze trouwe viervoeters. Het merk introduceert nu premium Pet Packs waarmee honden nog makkelijker en comfortabeler mee kunnen in de auto. De Pet Packs bevatten speciaal geselecteerde accessoires voor een specifiek doel. Zoals een gewatteerd kleed om de bagageruimte te beschermen tegen pootafdrukken, een opvouwbare bench, een loopplank om de bagageruimte eenvoudig te bereiken en te verlaten, een waterbak die niet kan overlopen en een draagbaar spoelsysteem voor na een modderige wandeling.

Land Rover steunt het Rode Kruis wereldwijd bij noodhulp

Een natuurramp kan op elk moment gebeuren. Land Rover en het Rode Kruis helpen mensen in afgelegen gebieden om zich daarop voor te bereiden. Die noodhulp is nog nooit zo belangrijk geweest als nu: het World Disaster Report 2018 meldt dat 134 miljoen mensen in 2018 humanitaire hulp nodig hebben. Het rapport van de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen zegt dat slecht toegankelijk terrein, beperkte infrastructuur, conflicten en natuurrampen het lastig maken om hulp te bieden waar dat nodig is.

Levensreddende LAND ROVER DISCOVERY is nieuw mobiel commandocentrum voor Oostenrijkse Rode Kruis

Een unieke, levensreddende Land Rover Discovery is in gebruik genomen door de emergency response-eenheid van het Oostenrijkse Rode Kruis. De speciaal ontwikkelde Discovery biedt overzicht in onoverzichtelijke rampsituaties dankzij de speciale drone die beelden vanuit de lucht kan maken, en maakt onbereikbare plaatsen bereikbaar dankzij zijn ongeëvenaarde terreinvaardigheden. De auto is ingericht als mobiele commandocentrale voor het Oostenrijkse Rode Kruis.

Indrukwekkende trektocht door Himalaya met klassieke Land Rovers

Land Rover continueert de festiviteiten voor het 70-jarig bestaan met een bezoek aan een afgelegen regio in de Indiase Himalaya, ook wel bekend als ‘Land of Land Rovers’. Een vloot klassieke Land Rovers met bouwjaren vanaf 1957 verzorgt hier al jaren vitaal transport tussen Maneybhanjang en Sandakphu in West-Bengalen Sandakphu ligt op een hoogte van 3.636 meter en is alleen bereikbaar via een steile rotsachtige track met gebruik van 42 zeer goed onderhouden Land Rovers.

Bevestigd: Range Rover Velar!

Land Rover heeft zojuist de komst van een 4de model in de Range Rover lijn bevestigd. De nieuwe Range Rover, genaamd Velar, zal het gat opvullen wat tussen de Evoque en de Range Rover Sport ligt.

De naam Velar is niet geheel onbekend voor Land Rover. Deze naam werd namelijk al in 1969 gebruikt voor de pre-producties van de eerste Range Rovers. Velar is een afgeleide van ‘Velare’ uit het Latijns wat bedekken betekend. Iets wat ze probeerden met de toenmalige nog niet bevestigde Range Rovers.

De wereldwijde première zal plaatsvinden tijdens de Autosalon in Genève op 1 maart van dit jaar. Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de Velar, stuur dan een mail met uw n.a.w. gegevens naar info@cito-jlr.nl.