Toggle

Voorjaarscheck

Land Rover voorjaarscheck

Het leven is onvoorspelbaar. Mogelijk verkeert u in een situatie waarbij uw Land Rover, die normaal gesproken heel wat woon-werkkilometers maakt, nu veel meer thuis voor de deur staat. En veel stilstaan is niet goed voor een auto.

GOED VOORBEREID VOOR UW VOLGENDE AVONTUUR

Om te zorgen dat uw Land Rover optimaal blijft presteren zijn er allereerst een paar dingen die u zelf kunt doen. Daarnaast bieden wij de Land Rover Voorjaarscheck voor de handelingen en controles waarvoor de kennis en apparatuur van een dealer nodig is.

De drie punten die u zelf kunt doen zijn:

Als u na een langere stilstand weer voor het eerst gaat rijden, trap dan bij lage snelheid uw remmen korte tijd zachtjes in. Daarmee verwijdert u oppervlaktecorrosie van de remschijven, waarna uw Land Rover weer als vanouds remt. Overigens zal corrosie sneller optreden bij vochtig weer of zout op de weg.

Probeer platte vlakken op uw banden te voorkomen en zorg dat ze voldoende op spanning blijven. Voor het voorkomen van platte vlakken, adviseren wij om uw Land Rover elke 14 dagen een kwart wielomwenteling naar voren of achteren te rijden, om het drukpunt te verplaatsen.

Ook als uw auto stilstaat, verbruikt hij stroom – bijvoorbeeld voor het alarmsysteem. Om te zorgen dat de accu voldoende lading houdt, adviseren wij om de auto eens in de zeven dagen te starten.

Staat uw auto al langer stil, laat de motor dan de eerste keer 30 minuten draaien, met de interieurtemperatuur op 22 graden. Herhaal dit vervolgens elke zeven dagen gedurende een kwartier om te zorgen dat de accu goed blijft opgeladen. Als alternatief kunt u ook kiezen voor de Land Rover Accu-conditioner uit ons accessoireprogramma. Met deze druppellader blijft uw accu altijd optimaal opgeladen.

WIJ STAAN ALTIJD VOOR U KLAAR

Als aanvulling op deze eenvoudige self-checks, bieden wij u de Land Rover Voorjaarscheck. Hierbij wordt uw auto op alle essentiële punten gecontroleerd en afgesteld. Ook voor andere vragen over het onderhoud aan uw auto kunt u uiteraard bij ons terecht. Per slot van rekening kent niemand uw Land Rover beter dan onze vakmensen. Met regelmatige controles en onderhoud zorgen wij dat uw auto altijd optimaal blijft presteren, zodat u kunt genieten van betrouwbare en zelfverzekerde prestaties.

Om een afspraak te maken kunt u ons bereiken op telefoonnummer +31 (0)40 -290 11 20.