Toggle

De New Range Rover Sport maakt spectaculair debuut!

De New Range Rover Sport maakt op spectaculaire wijze zijn werelddebuut: met James Bond-stuntrijdster Jessica Hawkins achter het stuur rijdt hij omhoog op de steile overlaat van de Karahnjukar stuwdam in IJsland – de grootste in zijn soort ter wereld. Bij deze gewaagde beklimming biedt de New Range Rover Sport kranig weerstand tegen het water dat met 750 ton per minuut naar beneden stroomt. Bij gripverlies wacht onderaan de overlaat een levensgevaarlijke val van 90 meter.

De derde generatie van de luxe performance-SUV van Land Rover is de meest begeerlijke, technologisch meest geavanceerde en meest capabele tot nu toe. Hij combineert, dankzij een niet eerder bij een Land Rover toegepaste combinatie van geavanceerde ondersteltechnologieën, indrukwekkende prestaties zowel op de weg als in extreem terrein.

Tijdens de succesvolle beklimming van de overlaat toonde de New Range Rover Sport zijn kwaliteiten op het gebied van grip, tractie, prestaties en controle. Eerdere Range Rover Sport prestaties zijn een recordbrekende heuvelklim op Pikes Peak, de eerste vastgelegde doorkruising van de Empty Quarter-woestijn op het Arabische schiereiland en de eerste beklimming van de 999 treden van de Heaven’s Gate in China in 2018.

De beklimming van de overlaat was het laatste obstakel in een challenge die begon aan de voet van de dam en eindigde bij het hoogste punt ervan. De New Range Rover Sport doorkruiste de rivierbedding in de vallei, reed door de lange steile tunnels van de stuwdam en klauterde over de rotspartijen bij de damwand. De overlaat van 294 meter lang met het omlaag stromende water zorgt voor de ultieme test van grip en vertrouwen van de bestuurster.

De New Range Rover Sport wordt gebouwd op de geavanceerde, flexibele Modular Longitudinal Architecture (MLA-Flex) van Land Rover. Dat platform biedt de perfecte basis voor superieure dynamiek en weergaloze verfijning. Het aanbod van krachtige en efficiënte motoren omvat twee zescilinder Electric Hybrid plug-in hybrids met een volledig elektrische actieradius tot 113 km en een CO2-emissie vanaf slechts 18 g/km(1).

De nieuwe, 390 kW (530 pk) sterke V8 Twin Turbo benzinemotor zorgt voor sportautoprestaties, met een sprint van 0 naar 100 km/h in slechts 4,5 seconden met Dynamic Launch ingeschakeld. Er kan ook worden gekozen voor een krachtige en efficiënte mild hybrid Ingenium dieselmotor. Volledig elektrische aandrijving is beschikbaar in 2024.

Assertief, modern design

Indrukwekkende proporties accentueren het zinnenprikkelende design van de Range Rover Sport, met strakke oppervlakken, een dynamische uitstraling en een direct herkenbaar silhouet. Dit alles wordt perfect geaccentueerd door kracht uitstralende verhoudingen.

Lees het volledige persbericht