Toggle

50 jaar Range Rover

In juni viert de Range Rover 50 jaar baanbrekende innovatie, weergaloze verfijning en ongeëvenaarde terreinvaardigheid met de introductie van de nieuwe Range Rover Fifty. De originele luxe-SUV heeft sinds 17 juni 1970 de markt bepaald en is vijf decennia later geëvolueerd tot een familie van begeerlijke en bekwame luxe modellen. Dankzij de overtuigende mix van design, verfijning en technische innovatie is de Range Rover uitgegroeid tot de benchmark voor alle luxe-SUV's.

In zijn 50‑jarig bestaan heeft de Range Rover vele wereldprimeurs beleefd en talrijke indrukwekkende prestaties neergezet. Het was bij introductie de eerste SUV met permanente vierwielaandrijving en in 1989 de eerste 4x4 ter wereld met ABS. In 1992 werd het de eerste 4x4 met elektronische tractiecontrole (ETC) en automatische elektronische luchtvering – waarmee de verfijnde rijbeleving waar de Range Rover om bekend staat wordt gegarandeerd, zowel op als naast de weg. In 2012 werd de nieuwste Range Rover de eerste SUV met een volledig aluminium lichtgewicht constructie, waardoor de auto lichter, sterker en efficiënter werd.

Louvre Museum
Het beroemde SUV-model doorkruiste de beruchte en onbegaanbare Darién Gap, is de eerste auto die ooit werd tentoongesteld in het Louvre Museum in Parijs en won zelfs twee keer de Parijs-Dakar-rally. Geen andere auto combineert deze mate van luxe, comfort en verfijning met offroadvaardigheden zoals de Range Rover.

Met zijn opliggende motorkap, opvallende 'zwevende' dak, in tweeën gedeelde achterklep en kenmerkende ventilatieroosters in de voorspatborden toont de huidige Range Rover nog steeds zijn oorsprong van het origineel uit 1970. De huidige generatie is de meest efficiënte, connected, luxueuze en bekwame Range Rover tot nu toe.

Range Rover Fifty
Om het 50‑jarig jubileum van een icoon te vieren, wordt de Range Rover Fifty gelimiteerd op slechts 1.970 exemplaren wereldwijd, een verwijzing naar het originele introductiejaar.

Land Rover neemt de luxueuze Autobiography als basis. De Range Rover Fifty is voorzien van een aantal unieke exterieuraccenten in Auric Atlas, evenals twee unieke 22-inch wieldesigns. De typeaanduiding is voorzien van een 'Fifty'-opschrift, persoonlijk gemaakt door Prof. Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer bij Land Rover. Het opschrift is zowel aan de buiten- als binnenkant te zien, bijvoorbeeld op het unieke "1 of 1970"-plaquette op de middenconsole, de hoofdsteunen, het dashboard en de verlichte treeplanken.

Prof. Gerry McGovern OBE, Land Rover Chief Creative Officer, zegt: "In the world of luxury vehicles, the Range Rover has always stood apart as peerless and enduring. Its unique and pioneering sensibilities together with an unrivalled engineering approach have been the intrinsic values which our customers have admired since the first of the breed was revealed in 1970."

De Range Rover Fifty is beschikbaar in zowel standaard lengte als met verlengde wielbasis. Klanten kunnen kiezen uit vier zorgvuldig samengestelde exterieurkleuren: Carpathian Grey, Rosello Red, Aruba en Santorini Black. In zeer gelimiteerde aantallen biedt Land Rover Special Vehicle Operations de Land Rover Fifty ook aan in drie Heritage-kleuren uit het originele Range Rover-kleurenpalet: Tuscan Blue, Bahama Gold en Davos White. Er zijn verschillende motoren leverbaar: benzine, diesel en zelfs een Plug-In Hybride P400e-versie.*

De Range Rover is nu, in zijn vierde generatie en met miljoenen verkochte exemplaren, de ultieme uitdrukking van luxe. Zijn onmiskenbare, verfijnde design en toonaangevende all-terrain-vaardigheden zorgen ervoor dat de Range Rover vandaag de dag net zo weergaloos en relevant is als in 1970.