Toggle

Top Gear verkiest Land Rover Defender tot auto van het jaar

De nieuwe Land Rover Defender mag alweer twee wereldwijd erkende onderscheidingen toevoegen aan zijn palmares: in de felbevochten TopGear.com Awards van dit jaar werd hij bekroond met de titels van ‘Auto van het Jaar’ en ‘Unstoppable Force’ (onstuitbare kracht).

De jury van de prestigieuze prijsuitreiking prees de nieuwe Defender als een van de sterkste voertuigen op de weg en een 21e-eeuwse auto die overal briljant presteert. Kortom: een schitterende opvolger voor de oorspronkelijke, iconische Land Rover.

Jack Rix, redacteur van Top Gear Magazine, verklaarde:“De titel van ‘Auto van het Jaar’ is een onderscheiding die alleen voor de allerbeste wagens is weggelegd. We beseffen dat het vervangen van een icoon geen benijdenswaardige taak is, maar Land Rover nam de tijd om degelijk werk af te leveren.

We hebben nu zowel de 110 als de 90 met elke motor getest in de Namibische woestijn – en de al even ruwe omstandigheden van de Britse autosnelweg M25 – en hij presteert gewoon overal fantastisch. Sommige mensen werpen op dat hij door zijn hogere prijs niet meer echt zal worden gebruikt door landbouwers en plattelandsmensen, maar dat betekent niet dat het niet kan... De Defender is de meest robuuste en terreinvaardige offroader die we ooit hebben getest, en dat terwijl hij zich in de stad opwerpt als een geraffineerde, goed uitgeruste gezinswagen.