Toggle

Bouw uw eigen avontuur: LEGO® Icons introduceert Classic Defender 90-set ter gelegenheid van 75 jaar Land Rover.

De LEGO Group en de Defender vieren samen het 75-jarige bestaan van Land Rover, met een nieuwe set: de LEGO® Icons Classic Land Rover Defender 90. De set bestaat uit 2.336 onderdelen en is compleet met alle accessoires voor een offroad-expeditie.

Het is een twee-in-één-set, waarbij de bouwer kan kiezen: een alledaagse versie voor op de weg óf een aangepaste versie die klaar is voor avontuur.

De Defender heeft inmiddels 75 jaar ervaring met expedities op elk terrein. Het model wordt wereldwijd direct herkend en heeft een unieke staat van dienst op het gebied van avontuur, humanitaire hulp en gewoon hard werken.

Het 32 cm lange LEGO-model maakt dat duidelijk met accessoires zoals een imperiaal, een verhoogde luchtinlaat, een voorbumper met echt werkende lier, beschermende treeplanken, een gereedschapskist en rijplaten voor het rijden door modder en zand. Ook is het model uitgerust met een werkende stuurinrichting en vering. De motorkap en portieren kunnen open en het interieur is voorzien van alle details van de echte Classic Defender.

Ter introductie van de nieuwe set plaatste de LEGO Group een echte Classic Defender in de Schotse Hooglanden. Die Defender was voor de gelegenheid de moeilijkst bereikbare LEGO Store ter wereld. Dat vroeg om een uitdaging en avonturiers Raha Moharrak en Aldo Kane gingen die aan. Wie van hen is als eerste bij de Defender om de nieuwe set te ontdekken en te bouwen? Bekijk de video op www.lego.com/Defender.

De LEGO® Icons Classic Land Rover Defender 90-set is vanaf 1 april a.s. te koop voor LEGO VIP members en vanaf 4 april in de LEGO Stores en online via www.lego.com/Defender. Vanaf 1 juli is de Classic Defender 90-set ook verkrijgbaar bij de Land Rover dealers. De prijs is € 239,99.