Toggle

Nieuws­over­zicht

Indrukwekkende trektocht door Himalaya met klassieke Land Rovers

Land Rover continueert de festiviteiten voor het 70-jarig bestaan met een bezoek aan een afgelegen regio in de Indiase Himalaya, ook wel bekend als ‘Land of Land Rovers’. Een vloot klassieke Land Rovers met bouwjaren vanaf 1957 verzorgt hier al jaren vitaal transport tussen Maneybhanjang en Sandakphu in West-Bengalen Sandakphu ligt op een hoogte van 3.636 meter en is alleen bereikbaar via een steile rotsachtige track met gebruik van 42 zeer goed onderhouden Land Rovers.

Bevestigd: Range Rover Velar!

Land Rover heeft zojuist de komst van een 4de model in de Range Rover lijn bevestigd. De nieuwe Range Rover, genaamd Velar, zal het gat opvullen wat tussen de Evoque en de Range Rover Sport ligt.

De naam Velar is niet geheel onbekend voor Land Rover. Deze naam werd namelijk al in 1969 gebruikt voor de pre-producties van de eerste Range Rovers. Velar is een afgeleide van ‘Velare’ uit het Latijns wat bedekken betekend. Iets wat ze probeerden met de toenmalige nog niet bevestigde Range Rovers.

De wereldwijde première zal plaatsvinden tijdens de Autosalon in Genève op 1 maart van dit jaar. Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de Velar, stuur dan een mail met uw n.a.w. gegevens naar info@cito-jlr.nl. 

Land Rover Discovery Sport trekt 100 ton wegend treinstel voort

Land Rover liet afgelopen week de wereld versteld staan met het voortrekken van maar liefst 3 luxe treinwagens. De Discovery Sport die voor deze gelegenheid alleen was aangepast zodat deze op rails kon rijden trok het maar liefst ruim 100 ton zwaar wegende treinstel 10km voort dwars door Zwitserland. Het gecertificeerde trekvermogen van deze auto ligt normaliter op 2.500 kilo, iets wat in zijn klasse al een ongekende prestatie is. De verder standaard uitgeruste Discovery Sport, met een 2 liter ,180 pk en 430 nm koppel sterke Ingenium dieselmotor, trok moeiteloos het treinstel over de Museumsbahn Stein am Rhein. Benieuwd naar de beelden? Klikt u dan alhier: Land Rover Discovery Sport trekt treinstel. 

Land Rover Classic komt met 25 authentieke Series 1 ‘Reborn’ Land Rovers

De experts van Land Rover Classic hebben op basis van hun decennialange ervaring 25 authentieke Land Rovers Series 1 geselecteerd via het wereldwijde netwerk van Land Rover. Wie een exemplaar koopt, is verzekerd van een perfecte restauratie en kan kiezen uit vijf authentieke kleuren: Light Green, Bronze Green, RAF Blue, Dove Grey and Poppy Red. Het restauratieteam van Land Rover Classic adviseert de kopers bij hun keuzes. De klanten kunnen vervolgens de restauratie van hun Land Rover van begin tot einde volgen.

Land Rover creëert unieke uitvoering voor 2.000.000e Defender

Ter ere van 67 jaar productie én het 2.000.000e gebouwde exemplaar van Land Rover’s iconische Series en Defender modellen, is in Solihull een speciale jubileumauto gebouwd. De ‘Defender 2.000.000’ onderscheidt zich door zijn unieke styling, die een eerbetoon vormt aan bijna 70 jaar Land Rover productie. Ruim 20 speciale gasten hielpen bij de bouw van de auto, die zal worden geveild voor het Rode Kruis en de Born Free Foundation.

Komende Jaguars en Land Rovers scannen wegdek, voorkomen schade

Jaguar Land Rover ontwikkelt een online technologie waarmee auto’s in staat zijn bijvoorbeeld kuilen en openstaande putdeksels in de weg te herkennen. Deze informatie kan direct worden gedeeld met andere voertuigen én met gemeentelijke instanties.  Medeweggebruikers kunnen zo anticiperen op het gevaar en gemeentelijke instanties kunnen snel tot reparatie overgaan. Dit alles kan schades en ongevallen helpen voorkomen.

Ter gelegenheid van Wereld Malariadag presenteert Land Rover succesvolle resultaten van Drive Against Malaria.

Ter gelegenheid van Wereld Malariadag (zaterdag 25 april) maakt Land Rover de eerste resultaten bekend van het project dat door Drive Against Malaria (DAM) in Kunene, Namibië werd opgezet met steun van het Britse merk. In een half jaar tijd bereikte DAM maar liefst 2.827 mensen: 2.699 Himba-stamleden werden getest en kregen een behandeling en 128 hulpmedewerkers werden opgeleid. Het contact met de hulporganisatie betekende een ingrijpende verbetering van de levensomstandigheden ter plaatse.