Toggle

Land Rover presenteert op New York Auto Show de nieuwe Range Rover SVAutobiography met nog meer luxe.

- De Range Rover SVAutobiography maakt debuut op New York International Auto Show 2015

- Nieuw hoogtepunt in geraffineerd design en vakmanschap, inclusief optie van duo-tone lak

- Krachtigste Range Rover ooit met 550 pk V8 Supercharged-motor uniek voor SVAutobiography

- Productie van SVAutobiography door Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations

- Verbeterde motoren en nieuwe technologie voor alle uitvoeringen van de Range Rover

- SDV6 Hybrid en SDV8 reduceren CO2-emissies en dalen in prijs

Land Rover onthult de nieuwe Range Rover SVAutobiography op de New York International Auto Show 2015 en voegt daarmee nog meer luxe, designraffinement en prestaties toe aan een verder verbeterd programma. Ook zijn voor het modeljaar 2016 de CO2-emissies van SDV6 Hybrid en SDV8 verder gereduceerd, waarmee ook de prijs is gedaald. Nieuwe uitrusting en verbeterde details ronden de aanpassingen aan de Range Rover voor 2016 af.

De nieuwe SVAutobiography wordt exclusief gecreëerd in het Special Vehicle Operations (SVO) Technical Centre en onderscheidt zich door unieke exterieurdetails, exclusief premium lederen interieur met unieke afwerkingen, en de nieuwe optie van een 550 pk 5,0-liter V8 Supercharged-motor. Daarmee is de voor het modeljaar 2016 geïntroduceerde SVAutobiography de meest luxueuze en krachtigste in serie gebouwde Range Rover in de succesvolle historie van het model. De nieuwe SVAutobiography is als TDV6 beschikbaar vanaf € 187.650.

De SVAutobiography, beschikbaar als Standard Wheelbase en Long Wheelbase, tilt de Range Rover naar een nog hoger niveau van designraffinement en exclusieve afwerking. Nieuwe functies en sublieme details versterken de positie van de Range Rover als de meest luxueuze en capabele auto ter wereld.

Voor de eerste keer kunnen klanten van een Range Rover, op de SVAutobiography, duo-tone lak bestellen. Daarbij kan Santorini Black voor het bovendeel van de carrosserie worden gecombineerd met negen kleuren voor het onderdeel. Verder onderscheidt de auto zich door een nieuw ‘RANGE ROVER’ woordmerk op motorkap en achterklep, en een unieke grille in Graphite Atlas en Polished Chrome. Auto’s met 550 pk V8 Supercharged krijgen vier uitlaten en in Gloss Black gelakte Brembo remklauwen voor.

In het interieur zijn veel van de bedieningselementen gemaakt van massief aluminium, zoals de draaiknop van de transmissiebediening en de pedalen. Ook de middenconsoles voor en achter hebben unieke details. De luxueuze afwerking van het achtercompartiment omvat individuele zitplaatsen, elektrisch uitklapbare werktafeltjes en een koelvak. In de middelste dakstijlen zijn massief aluminium kledinghaakjes geïntegreerd, de stoelrails zijn afgewerkt met aluminium lijsten en de bodem is bedekt met hoogpolig, mohair tapijt voor een gevoel van absolute luxe. Een in leder gebonden handboek en een unieke, gepolijste Autobiography sleutel met unieke afwerking vormen de finishing-touches.

Naast de 550 pk V8 Supercharged, is de SVAutobiography ook beschikbaar met de andere voor de Range Rover beschikbare motoren: TDV6, SDV6 Hybrid en SDV8.